• Wees mild in je oefenen. Zie de methode als een smalle stroom, niet als een denderende waterval. Volg de stroom, heb vertrouwen in zijn loop. Hij zal zijn eigen weg volgen, slingerend hierheen, druppelend daarheen. Hij zal de groeven, scheuren en spleten vinden. Volg hem alleen, verlies hem nooit uit het oog. Hij zal je meenemen. [Sheng-yen (1931)]

Chakra Yoga

Chakra Yoga is een vorm van Hatha Yoga, een lichaamsgerichte yoga variant. De nadruk tijdens deze sessies ligt vooral op de bewustwording van het eigen lichaam, door middel van uitgebalanceerde houdingen, bewegingsoefeningen, bewuste ademhaling en meditatieve aanwezigheid.
Bepaalde houdingen en bewegingen dragen bij aan de verbetering van lichaamshouding, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid zodat levensenergie weer merkbaar vrij kan stromen. De aandacht voor de ademhaling brengt balans in de werking van het zenuwstelsel en versterkt tevens de afweer. Daarnaast brengt Hatha Yoga een weldadige ontspanning en een herstellende rust.
Doordat de sessies in mijn praktijk individueel zijn, kunnen alle oefeningen uitstekend afgestemd worden op persoonlijke mogelijkheden en wensen.

Ik begeleid de yogasessies vanuit de chakra filosofie en psychologie (Oosterse wijsheid, aangevuld met Westerse psychologie). In deze sessies zelf wordt echter summier ingegaan op de chakratheorie, omdat de nadruk vooral ligt op voelen en ervaren. Het is hierdoor niet nodig om enige kennis te hebben van de chakra's om deze vorm van yoga met plezier en voldoening te beoefenen.

Chakra Yoga kan eenvoudig als sport beoefend worden met als doel ontspanning door een betere balans tussen lichaam en geest. Maar het biedt tevens een prachtige gelegenheid om op een bewuste manier in contact te komen met alle levensgebieden van de chakra's, en daardoor te werken aan persoonlijke ontwikkeling en groei.

Nieuwsberichten

tarieven wijzigingen per 1 juni 2022 | 31 mei 2022
Als gevolg van de inflatie en de daarbij optredende prijsstijgingen van bijvoorbeeld de energiemarkt, ben ook ik genoodzaakt om de tarieven van mijn diensten ... (lees meer)

Nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor mijn gratis nieuwsbrief!