• Geschiedenis Oorkaars

    Geschiedenis Oorkaars

    Het ritueel van de oorkaars is al eeuwen oud. Vele oude volkeren kenden al de heilzame werking van deze behandeling. Het proces was bijvoorbeeld bekend bij de Maja en de Azteken maar ook in China en India, Tibet en Egypte. In onze cultuur is het overgekomen vanuit de Amerikaanse Hopi indianencultuur. Kom dit ontspannende ritueel uit het verleden ervaren.

Oorkaars Behandeling

Een oorkaars behandeling is een Indiaanse ontspannings-ceremonie, die helend is voor klachten in het oor, bijholten, voorhoofsholten en migraineklachten. Hierbij worden holle kaarsen gebruikt, die nadat ze zijn aangestoken, een stukje in de gehoorgang gehouden worden. Hierbij lig je comfortabel en houd ik de oorkaars vast. Dank zij het "schoorsteen-effect" ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd, wat een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Dit geeft het weldadige gevoel van ruimte en lichtheid in het gebied van hoofd en oor. Bij de verdere verbranding, speciaal na het "omklappen" van het verbrande gedeelte, ontstaat een lichte overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte die acupunctuurpunten in het oor stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-specifieke afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.
De verbrande kruiden hebben ook een inwerking op het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Voorts, via de buis van Eustachius, de mond-, keel-, neus-, en bijholten.

Oorkaarsen zijn gemaakt van onder andere natuurzuivere katoen, zuivere bijenwas vermengd met verpulverende kruiden volgens origineel recept van de Hopi-Indianen.

Een oorkaarbehandeling duurt ongeveer 45 minuten. Als voorbereiding op de behandeling worden nek, gezicht en oren gemasseerd. Hierdoor ontstaat al een eerste ontspanning, waardoor de oorkaarsbehandeling nog dieper door kan werken. Een oorkaars behandeling is ook heel geschikt voor kinderen.

Oorkaarsbehandelingen zijn niet geschikt voor: mensen met een geperforeerd trommelvlies of buisjes;
mensen met epilepsie (kan nl. een epileptische aanval uitlokken); oorontsteking; Ziekte van Menière en aandoeningen (zoals eczeem) van de gehoorgang.

Nieuwsberichten

tarieven wijzigingen per 1 juni 2022 | 31 mei 2022
Als gevolg van de inflatie en de daarbij optredende prijsstijgingen van bijvoorbeeld de energiemarkt, ben ook ik genoodzaakt om de tarieven van mijn diensten ... (lees meer)

Nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor mijn gratis nieuwsbrief!